●•٠سروده های استادشهریار٠•●

●•٠سروده های استادشهریار٠•●

شهریارا تو به شمشیر قلم در همه آفاق - به خدا ملک دلی نیست که تسخیر نکردی *"به شعرت شهریارا بیدلان تا عشق میورزند ... نسیم وصل را ماند نوید طبع دیوانت"
●•٠سروده های استادشهریار٠•●

●•٠سروده های استادشهریار٠•●

شهریارا تو به شمشیر قلم در همه آفاق - به خدا ملک دلی نیست که تسخیر نکردی *"به شعرت شهریارا بیدلان تا عشق میورزند ... نسیم وصل را ماند نوید طبع دیوانت"

nat&pat ...


تعریف nat

nat  عملیاتی است که طی آن یک ip به یک ip دیگر ترجمه می شود. همانطور که می دانید برای ورود به دنیای اینترنت باید  آی پی public داشته باشیم، یک آی پی که در دنیای اینترنت معنا داشته باشد، حال فرض کنید که در یک سازمان که تمامی سیستم ها شبکه هستند و با هم در ارتباط می باشند آیا همه آنها از آی پی public استفاده می کنند؟ خیر آنها از آی پی های استفاده می کنند که برای ورود به اینترنت  نیست بلکه برای ارتباط بین خودشان می باشد. خب منطقی هم نیست که هر سیستم یک آی پی public داشته باشد زیرا در این صورت برای ۱۰۰۰ سیستم در سازمان باید ۱۰۰۰ آی پی خریداری شود که هزینه بر است سوال این است که پس چگونه سیستم ها می توانند از اینترنت استفاده کنند؟ در اینجا nat به این سوال پاسخ می دهد. nat and pat دو تکنولوژی هستند که در واقع pat زیرمجموعه ای از nat است.

nat  چگونه عمل می کند؟

مثال سازمان را در نظر بگیرید.سازمان به جای اینکه ۱۰۰۰ آی پی public خریداری کند تعداد کمتری مثلا ۵  عدد خریداری می کند و با تنظیماتی که هنگام راه اندازی nat انجام می شود هر کدام از سیستم ها که قصد ورود به دنیای اینترنت را داشته باشند آی پی آنها که مربوط به درون سازمان است به یکی از آن آپی ها  که خریداری شده است ترجمه می شود و وارد اینترنت می شود. سوالی که وجود دارد این است که در اینترنت نمی توان آی پی تکراری یافت پس چطور ممکن است که مثلا ۲۰۰ سیستم با یک آی پی به طور همزمان وارد اینترنت شوند؟ در انواع nat  متوجه می شوید.

انواع nat

dynamic nat:در این حالت اگر مثلا  ۳ آی پی public  داشته باشید و ۵ سیستم داشته باشید نهایتا سه سیستم می توانند به طور هزمان وارد اینترنت شوند. و در هربار اتصال سیستم ها به طور تصادفی یکی از آن سه آی پی را دریافت می کنند.

 

 

patیکی از انواع pat، nat می باشد که در pat  چند سیستم می توانند با یک آی پی به اینترنت وارد شوند. یعنی آی پی درون سازمانی تمامی سیستم ها به یک آی پی public  ترجمه می شود. اما نکته ای که باعث می شد در اینترنت این آی پی ها از هم متفاوت باشند این است که هنگامی که به سیستم آی پی را اختصاص می دهد یک شماره پورت را هم در نظر می گیرد که بین سیستم ها متفاوت است به این صورت با وجود یکسان بودن آی پی ها شماره پورت ها متفاوت است و مشکلی پیش نمی آید.

PAT در واقع شما چند کاربر را برای استفاده از یک آی پی پابلیک در اختیار آن ها می گذارید .. به عنوان مثال شما یک ای پی دارید 100 کاربر استفاده کننده اینترنت !! سیستم به صورت خودکار به هر شخس از پورت های موجود یک پورت در اختیار شخص قرار داده و آن را به اینترنت متصل میکند و هر بار درخواست این پورت به صورت رندوم تعویض می شود....

 

 

static nat: سازمانی که مثال زدیم را در نظر بگیرید. در این سازمان سیستم ها آی پی درون سازمانی دارند یعنی این آی پی ها در اینترنت شناخته شده نیست. حال فرض کنید ما یک وب سرور در این سازمان داریم که آی پی درون سازمانی دارد و تنها سیستمهای درون سازمانی می توانند به آن دسترسی داشته باشند. حال اگر بخواهیم افراد درون اینترنت هم به این وب سرور دسترسی داشته باشند باید یک آی پی public به آن اختصاص دهیم اگر بخواهیم از طریق روشهای قبل به آن آی پی اختصاص دهیم در آن صورت وب سرور ما در دنیای اینترنت هربار آی پی متفاوت خواهد داشت و این برای افرادی که قصد دارند به این وب سرور دسترسی داشته باشند مشکل ایجاد خواهد کرد مثل این است که آدرس شرکت ما هر روز تغییر کند. پس ما باید nat را این بار به شکل انجام دهیم که آدرسی که با آن در اینترنت شناخته می شویم ثابت باشد که به این نوع nat  استاتیک گفته می شود.

 

منبع:http://blackandwite.blogfa.com